De taart

De basis van de taart wordt gemaakt van biscuitdeeg. Doordat hier geen boter in zit, is het een zeer luchtig gebak. Ook hier kun je kiezen uit meerdere smaken, maar om de taart niet al te ''zwaar '' te maken kun je het beste een neutrale basis nemen. Voor de fijnproevers onder ons: de basis taart is zowel verkrijgbaar in de smaken vanille als chocolade.

De taart wordt gevuld met 2 lagen vulling. De standaardvulling is één laag met jam met botercrème en één met alleen jam. Elke willekeurige jam is te kiezen maar een "zurige" jam, zoals kersen- of bosvruchtenjam, maakt de taart minder zoet qua smaak dan bijvoorbeeld aardbeienjam. Maar er zijn nog meer variaties op de vulling mogelijk.

Onderstaand zijn mogelijke vullingen weergegeven met de daarbij behorende meerprijs

 

 

Vulling

Aantal lagen in taart

Meerprijs per laag in de taart

(is afhankelijk van grootte van de taart)

Banketbakkersroom

1 (de andere bestaat uit jam)

vanaf €1,50

Chocoladeganache

1 (de andere bestaat uit jam)

vanaf € 3

Mascarpone met jam

1 (de andere bestaat uit jam)

vanaf € 3

Chipolata

bestaat uit 2 lagen die samen de chipolata vormen

vanaf € 6 voor de lagen samen

Ingemaakte vruchten (zoals mandarijntjes op sap)

1 (door bv banketroom/botercreme/....., andere laag is jam)

vanaf € 1

Andere vulling

prijs op aanvraag

De taart wordt afgesmeerd met botercrème en daarna bekleed met marsepein of fondant. Het verschil tussen marsepein en fondant is de smaak. Fondant wordt niet gemaakt met amandelen, zoals marsepein, maar alleen van suiker en is daarom iets zoeter dan marsepein. Voor kinderen of volwassenen met een amandel allergie of als je niet van marsepein houdt is fondant een uitstekende keus en zo kan iedereen genieten van een overheerlijke taart!! In plaats van de taart bekleden, kan deze ook opgespoten worden met botercrème.

Voor de afbeelding en de vorm van de taart is werkelijk alles mogelijk...... Heeft je kind een lievelingsdier?? Dan kunnen wij hem maken!! Wil je iemand die net verhuisd is een origineel kado geven?? Geef hem of haar een taart in de vorm van een huis!...Nieuwe auto??...

Meerdere taarten op elkaar?? Geen probleem....

Zelf even geen idee wat je wilt?? Geef in je bestelling aan of er een bepaald onderwerp is welke je in de taart wil verwerken en wij maken er een mooie creatie van.

De taart kan zowel in als buiten de koelkast bewaard worden, maar dan op een koele plaats (onder 16C). Taarten met een vulling waarin slagroom is verwerkt dienen altijd in de koelkast bewaard te worden. Een half uurtje voor het aansnijden (en serveren) van de taart, dient de taart uit de koelkast gehaald te worden. Hierdoor komt de smaak het beste tot zijn recht. De taart dient niet in een vochtige omgeving gezet te worden, want dan gaat het suikerwerk “nattig” worden.

Home